Löne- Och Hr-handläggare job from Högskolan i Skövde in Skövde, Sweden

Monday 14th, March 2022

Högskolan i Skövde

Apply Bookmark

Skövde

Full-Time

Human Resources / Recruitment

Högskolan i Skövde is a reputed company based in Skövde. We are looking for talented professional from the field of Human Resources / Recruitment to join our team as Löne- Och Hr-handläggare.

Som löne- och HR-handläggare kommer du att arbeta på HR-avdelningen vid Högskolan i Skövde som arbetar inom områdena HR (Human Resources) och lön. Högskolans Löne- och HR-handläggare ansvarar för högskolans löneadministration. Varje institution och avdelning inom verksamhetsstödet har en utsedd Löne- och HR-handläggare som är den som i första hand ger stöd och råd i lönefrågor till chefer och anställda vid institutionen/avdelningen. Högskolans lönesystem bedrivs i löne- och PA-systemet Primula.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara självständigt arbete med handläggning av lön, reseadministration och tjänstepension. Du kommer ge stöd till medarbetare och chefer inom löneområdet, ge support i PA-systemet Primula samt avtalsfrågor såsom semester och tjänstledigheter. Arbetsuppgifterna kommer även bestå av administrativt HR-stöd och systemadministration av Primula. Ytterligare arbetsuppgifter kan komma att ingå i befattningen. Den exakta fördelningen av arbetsuppgifter kommer att utformas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen på lägst kandidatnivå med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor eller ekonomi (eller annat ämne som bedöms likvärdigt av arbetsgivaren)
 • dokumenterad god samarbetsförmåga
 • god analytisk förmåga, god administrativ förmåga och god numerisk förmåga.

Vi kommer också att värdera följande bedömningsgrunder vid anställningen:

 • Erfarenhet av arbete med lön.
 • Vana att tolka lagar och avtal, företrädesvis inom det statliga området.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, på både svenska och engelska.
 • God förmåga att planera och organisera det egna arbetet.
 • God förmåga att ge service och gott bemötande.

Vid denna anställning kommer stor vikt att fästas vid erfarenhet av arbete med löneproduktion, gärna i offentlig sektor.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader som omfattar 100 % med möjlighet till förlängning. Tillträde den 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum: 2022-04-04

Diarienummer: Ref nr HS 2022/195

Kontaktuppgifter

Upplysningar om anställningen lämnas av HR-chef Nils Svensson. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST). Samtliga personer nås via Högskolans växel 0500-44 80 00.

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Där finner du även information om hur din ansökan ska utformas. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:

 • Personligt brev
 • CV
 • Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är Högskolan skyldig att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras.

Länk till den här sidanhttps://www.his.se/mot-hogskolan/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=617&rmlang=SE

Skills required

How To Apply

Please submit your application as instructed in the job advert or Apply from Company Website