Hr Projectmedewerker Diversiteit & Inclusie job from Universiteit van Amsterdam in Amsterdam, Netherlands

Monday 14th, March 2022

Universiteit van Amsterdam

Apply Bookmark

Amsterdam

Full-Time

Human Resources / Recruitment

Universiteit van Amsterdam is a reputed company based in Amsterdam. We are looking for talented professional from the field of Human Resources / Recruitment to join our team as Hr Projectmedewerker Diversiteit & Inclusie.

HR Projectmedewerker Diversiteit & Inclusie

Faculteit/Dienst: Bestuur en Bestuursstaf UvA
Opleidingsniveau: HBO
Functie type: Ondersteunend Beheer Personeel
Sluitingsdatum: 14 maart 2022
Vacaturenummer: 8318
Ben je expert en ervaringsdeskundige op het gebied van werving , selectie, diversiteit en inclusie? Ben jij in staat om zelfstandig en planmatig te werk te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn voor de afdeling HR advies UvA en HvA op zoek naar een

HR Projectmedewerker Diversiteit & Inclusie (0,6 – 0,8 fte)
Wat ga je doen
De UvA en de HvA hebben de ambitie een inclusieve leer- en werkomgeving te zijn waar alle medewerkers zich gerespecteerd en thuis kunnen voelen. De basis waaruit gewerkt wordt, is bij de UvA de Nota Diversiteit en bij de HvA het instellingsplan. Als projectmedewerker Diversiteit & Inclusie draag jij daaraan bij door zorg te dragen voor het opstellen, coördineren en uitvoeren van plannen voor de Bestuursstaf en diensten UvA en HvA. Daarbij richt je je op het vergroten van draagvlak en bewustwording voor diversiteit en inclusie.

Je houdt je voornamelijk bezig met de werving- en selectieprocessen. In samenspraak met de vacaturehouders verzorg je inclusieve vacatureteksten, bepaal je de wervingsstrategie en begeleid je hen door het recruitmentproces. Jij weet hierbij de juiste acties in te zetten om de vindbaarheid én haalbaarheid van de vacature te vergroten en benadert proactief kandidaten. In overleg met de vacaturehouder bevorder je het voeren van objectieve en gestructureerde selectiegesprekken. Je bent voor jouw collega’s een sparringpartner die gevraagd en ongevraagd advies geeft.

Daarnaast ondersteun je bij de UvA de inzet van de afdeling HR Advies op het thema diversiteit en inclusie. Je gaat in gesprek en adviseert op alle niveaus, van management tot aan de medewerkers, over diversiteit en inclusie. Je ontwikkelt voorstellen en werkt die samen met de lijnorganisatie uit. Via de onlangs opgerichte klankbordgroep diversiteit en inclusie ontvang je input en bepalen jullie in overleg prioriteiten. Als voorzitter van deze groep bereid je de overleggen voor en ben jij het aanspreekpunt.

Je houdt je ook bezig met het bevorderen van onderlinge kennisdeling en -uitwisseling door bijeenkomsten te organiseren over dit thema. Op de planning van 2022 staan onder andere ‘learn and share’ bijeenkomsten, deelname aan de Pilot Nudging in Werving en Selectie en trainingen op het gebied van inclusieve vacatureteksten schrijven, inclusief leiderschap en grensoverschrijdend gedrag.

Wat vragen we van jou
  • Je hebt hbo- of wo werk- en/of denkniveau.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring, bij voorkeur in een soortgelijke (onderwijs)organisatie of in HR/recruitment en je hebt kennis van arbeidsmarktcommunicatie.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met het thema diversiteit en inclusie.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en je beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden waarbij je makkelijk kunt schakelen tussen een diversiteit aan mensen en rollen.
  • Je handelt proactief en kunt concrete en meetbare resultaten boeken.

Wat bieden we jou
We bieden een dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden. Het dienstverband is in overleg voor 28 à 32 uur per week.
Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, maximaal €4.490 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
Wat bieden we je verder?

  • Allereerst een leuke werkplek met gedreven en enthousiaste collega’s.
  • Flexibiliteit om werk en privé te combineren, met ruime mogelijkheden tot thuiswerken en/of op één van de verschillende UvA locaties in Amsterdam naar keuze, zoals het Maagdenhuis in hartje centrum of de Hogehilweg in Zuidoost.
  • Daarnaast bieden wij uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleren wij medewerkers om zich blijvend te ontwikkelen. Bij ons heb je tevens gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.


Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 40.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

De HvA is de hogeschool van, voor en mét Amsterdam, en een van de grootste hbo-instellingen van Nederland met momenteel ruim 4.000 medewerkers en bijna 50.000 studenten. De stad en omringende regio zijn voor een rijke leeromgeving; een inspirerend ‘laboratorium’ waar studenten, docenten, lectoren en externe partners samenwerken aan één missie: creating tomorrow together.


De afdeling HR advies UvA en HvA is onderdeel van de Bestuursstaf en valt rechtstreeks onder de secretaris van de UvA en de secretaris van de HvA. De afdeling HR Advies werkt ter ondersteuning van de staven en (gemeenschappelijke) diensten van de UvA en HvA. Naast de projectmedewerker Diversiteit en Inclusie bestaat de afdeling uit 8 HR-adviseurs, zes HR-medewerkers, een medewerker HR analytics en een jurist en wordt aangestuurd door het hoofd HR advies. De afdeling ondersteunt het management van zestien grote en kleine eenheden met in totaal ca. 2500 medewerkers.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met :
  • Ettie Jaspers, hoofd HR advies, (gebruik dit emailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatie onderaan deze vacature).

Sollicitatie
Herken jij jezelf in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw brief en cv graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Je kunt tot 14 maart solliciteren op deze functie.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Skills required

How To Apply

Please submit your application as instructed in the job advert or Apply from Company Website