Content Writer Till Wints Inhouseavdelning job from Wint in 412 50 Göteborg, Sweden

Friday 18th, March 2022

412 50 Göteborg

Full-Time

Media / Advertising / Communication / Design

Wint is a reputed company based in 412 50 Göteborg. We are looking for talented professional from the field of Media / Advertising / Communication / Design to join our team as Content Writer Till Wints Inhouseavdelning.

Wint är ett snabbväxande techbolag med ett tydligt mål i sikte: vi gör det superenkelt för våra kunder att driva företag genom att automatisera deras bokföring och ekonomiadministration. Vårt jobb är helt enkelt att trolla bort så mycket som möjligt av de måsten som kommer på köpet när man driver företag, så att våra kunder får mer tid till det som är kul. Eller viktigt. Eller lönsamt.


Just nu växer Wint så att det knakar och vårt marknadsteam behöver därför förstärkning i form av en kreativ lagspelare som kan hjälpa oss att fortsätta skapa innehåll och marknadsföring i absolut toppklass.

Därför söker vi dig som jobbat ett par år på byrå eller inhouse och som vill ta nästa steg i karriären på ett kreativt techbolag som är på väg åt samma håll som dig: framåt. Du vill ha en skrivande roll, men är även kunnig inom, eller nyfiken på, exempelvis marketing automation, inbound marketing eller performance marketing. I så fall är vi rätt för dig.

Om rollen

Vi vet, för dig som brinner för bra marknadsföring kan det här med bokföring låta både torrt och dötrist. Men faktum är att det vi gör om dagarna är riktigt spännande. Wint jobbar inte med bokföring – vi revolutionerar en uråldrig bransch.

I din roll på Wint kommer du att få möjlighet att producera en rad olika innehållstyper. Alltifrån redaktionella artiklar, mail och nyhetsbrev till webbcopy och informationstexter till våra kunder. Vår tonalitet är rakt och enkelt talspråk, gärna varmt och personligt och med inslag av humor. En dröm för dig som är en duktig skribent.

Du kommer även vara delaktig i att skriva såväl annonscopy som organiska inlägg till våra sociala medier samt ansvara för regelbunden publicering i dessa kanaler. Vi tror också att du trivs med att moderera och besvara kommentarer, då vi sätter stort värde i att vara transparenta och erbjuda ett gott bemötande till såväl positiva som kritiska röster i kommentarsfälten. Även här med värme och en lagom portion humor.

På Wint får du arbeta med en liten grupp riktigt vassa kollegor i vårt inhouse-team på marknadsavdelningen där vi producerar allt från ax till limpa. Vi gillar att bolla ideér och att jobba tillsammans i de kreativa processerna. Vi testar gärna nytt och gillar när vi får ta oss an nya utmaningar! Ett proffsigt team med högt tempo, som gillar att ha kul på jobbet.

Vem är du?

Du är en nyfiken person som har fallenhet för att förstå, förklara och förenkla ämnen som annars brukar upplevas som krångliga. Du är en snabb och säker skribent som har förmåga att anpassa dina texter efter en given tonalitet och du har erfarenhet av att skriva både redaktionellt och kommersiellt.

Detta är i första hand en skrivande roll, men intresse, kunskap eller erfarenhet inom andra områden, såsom performance marketing eller marketing automation, är ett plus. Troligtvis har du jobbat några år i en liknande roll, på byrå eller inhouse.

Som blivande Wintare är du – liksom vi – en nyfiken, lyhörd och varm person som alltid är öppen för att lära dig mer.

Vår önskelista av dig:

  • Du är en kreativ, stilsäker och duktig skribent som jobbat som, eller utbildat dig till, innehållsskribent, copywriter eller journalist
  • Du vet vad det innebär att skriva för webben och att SEO-anpassa dina texter
  • Du har förståelse för vikten av att följa en tonalitet, utan att för den skull känna dig begränsad av den
  • Du rör dig bekvämt i sociala medier och kan skapa engagerande innehåll för såväl Facebook och Instagram som LinkedIn.

Om du hänger med oss på Wint-resan får du:

  • Ett schysst förmånspaket
  • Arbeta tight tillsammans med goa, duktiga och prestigelösa kollegor
  • En rörlig vardag i ett entreprenöriellt bolag
  • Goda förutsättningar att träna upp en riktigt slagkraftig pingisteknik
  • Följa med oss när vi flyttar till ett av Göteborgs coolaste kontor, på våning 23 i nybyggda Kineum, senhösten 2022.

Vi Wintare kämpar tillsammans, vi delar på arbetsuppgifter och vi firar våra framgångar gemensamt. I praktiken innebär detta att du faktiskt får ihop ditt livspussel. Teamet gör dig mer fri, jobbet blir roligare och våra kunder får en bättre leverans.

Intervjuer för denna roll kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vi tror på forskningsbaserade och objektiva utvärderingsmetoder som stöd i arbetet att hitta rätt person till rätt roll. Av den anledningen använder vi Alva Labs assessmentmetoder i våra rekryteringsprocesser för att hjälpa oss att identifiera kandidater med störst sannolikhet att trivas och passa rollen.

Vi har valt att själva sköta rekryteringen av denna tjänst och tackar därför nej till alla eventuella erbjudanden om hjälp från dig som säljer annonser eller rekryteringstjänster.

Skills required

How To Apply

Please submit your application as instructed in the job advert or Apply from Company Website